Termeni și condiții

Definiții

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de Bunuri si Servicii de catre SC SERIND SRL prin intermediul magazinului virtual www.domeniilesescu.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.

Astfel, urmatorii termeni vor insemna:

Utilizator – orice persoană care acceseaza site-ul www.domeniilesescu.ro

Cumparator – persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.

Vanzator – societatea comerciala SC SERIND SRL cu sediul social Jud. TIMIS, oras Timisoara, înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului J35/2110/2004, având codul unic de înregistrare RO 16624302, avand contul nr. RO21INGB0000999907779836 , deschis la ING BANK

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.

Contract – o Comanda confirmată de catre Vanzător, prin care Vanzătorul este de acord să vandă și să livreze Produsele și Serviciile iar Clientul este de acord sa achiziționeze, să primească și să facă plata acestor Produse și Servicii.

Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

Dreptul de proprietate intelectuala si industrial (DPI)

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice, niciuna dintre informarile primite de la Vanzator. Conținutul site-ului www.domeniilesescu.ro imagini, texte, elemente de grafica web, marci inregistrate, este integral proprietatea SC SERIND SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

Comanda

Prin lansarea unei comenzi electronice pe site-ul www.domeniilesescu.ro, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile. Prin finalizarea Comenzii Cumpăratorul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Comenzii.

DOMENIILESESCU.RO poate refuza o Comandă în urma unei notificări prealabile adresate Clientului, fără a exista obligații între părți și fără ca o parte sa poată pretinde daune, pentru următoarele situații:

  • eșuarea tranzacției online;
  • invalidarea tranzacției online;
  • neacceptarea de catre banca emitentă a cardului Clientului / a tranzacției;
  • date incomplete sau incorecte ale Clientului;
  • livrari consecutiv eșuate;
  • alte motive obiective: în cazul în care Clientul nu garantează ca modul de plată este valid și că nu este obținut printr-o metodă frauduloasă sau există suspiciuni cu privire la modalitatea de plată.

Contractul se consideră încheiat între Client și domeniilesescu.ro în momentul primirii de către Client de la domeniilesescu.ro, prin intermediul curierului comanda, iar domeniilesescu.ro primeste prin ramburs la curier a sumei datorate de catre client.

Livrare

Vânzătorul se obligă să livreze Bunurile în sistem de curierat door-to-door către Cumpărator.

Livrarea produselor are o arie de extindere națională și, astfel, se va face oriunde în România. SC SERIND SRL își rezervă dreptul să efectueze confirmarea comenzilor înainte de onorarea lor prin contactarea clienților. Livrarea produselor va fi gratuită in conditiile in care valoarea comenzii depaseste 250 RON. În cazul comenzilor livrate cu o valoare mai mica de 250 Ron, pe lângă tariful perceput de SC SERIND SRL pentru produse sau servicii, se va solicita clientului plata unui tarif de livrare plătit direct firmei de curierat ce efectuează transportul produselor, tarif care va fi adus la cunoștința clientului în momentul confirmării comenzii.

Pentru comenzi in valoare mai mica de 250 de ron se va adauga un cost mediu de livrare de 20 ron. Costurile pot varia in funcite de firma de curierat si cantitatea de produse comandata. Termenul de livrare poate varia intre 2 si 7 zile, in fuctie de firma de curierat.

SC SERIND SRL își rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale produselor comandate dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de SC SERIND SRL care includ: incendii, explozii, inundații, epidemii, greve, acțiuni guvernamentale, războaie, acte de terorism, proteste, răscoale, tulburări civile sau alte impedimente de forță majoră, conform uzantelor legii românești. În cazul în care clientul nu este găsit la adresa menționată, în intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni încă o dată după ce va restabili contactul cu clientul, moment în care comanda va fi anulată și produsul returnat la sediu, clientul urmând să suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

Vânzatorul va efectua livrarea Bunurilor și Serviciilor numai pe teritoriul României.

 Prețul

Prețurile prezentate includ TVA (19%), însă nu includ cheltuielile de livrare, în afara cazului în care se specifică în mod expres pe site acest lucru. Prețul de achiziție tipărit pe factură va fi același cu cel prezentat pe site-ul domeniilesescu.ro

Facturare – Plata

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura proforma pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Plata se face prin:

  • ramburs/numerar la livrare;
  • plata online cu cardul prin Netopia Payments

Politica de returnare

Dată fiind natura perisabilă a produselor pe care le comercializăm, furnizorii nu ne acordă nici o garanție. Noi ne dorim și urmărim să fiți pe deplin mulțumiți de cumpărăturile efectuate pe site-ul nostru, totuși, în cazul în care nu sunteți mulțumiți de produsele achiziționate, le puteți returna în baza cadrului legislativ în vigoare.

Legislația română în domeniu privind comerțul electronic și regimul contractelor la distanță (Ordonanța nr. 130/31.08.2000, completată prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea ordonanței Guvernului nr. 130/2000) prevede: “Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului”.

Astfel, puteți returna orice produs comandat din magazinul nostru virtual, în termen de 10 zile, fără penalități și fără a vi se pune vreo întrebare legată de motivul pentru care ați luat această decizie. Denunțarea de contract se face numai în scris. Pot fi returnate în baza acestor legi doar produsele ce nu au fost ridicate de la sediul nostru. Singura condiție este ca produsul să fie în aceeași stare în care v-a fost livrat (să aibă ambalajul original și documentele care l-au însoțit). În maxim 30 de zile de la data returnării vă vom înapoia contravaloarea comenzii în contul dumneavoastră sau prin mandat poștal. Cheluielile de returnare vor fi suportate de cumpărător. Nu se vor înapoia cheltuielile de transport și cele de asigurare a mărfii.

Nu puteți returna un produs care are defecte provocate de dumneavoastră. Noi ne asigurăm că produsele de pe siteul nostru ajung la dumneavoastră în cele mai bune condiții.

Totodată sunt stipulate următoarele: “Consumatorul nu poate denunța unilateral contractele de furnizare a unor produse executate după specificațiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum și a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid”, cu alte cuvinte nu pot fi returnate produse ce au fost personalizate la solicitarea expresă a clientului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind același serviciu de transport cu care s-a făcut expedierea. Produsele returnate vor fi asigurate pe durata transportului pe cheltuiala clientului.

Dacă v-a fost trimis un alt produs decât cel comandat, îl puteți returna. Noi vom suporta toate cheltuielile cu transportul și vă vom trimite produsul cerut imediat ce vom primi coletul. În cazul în care produsul respectiv nu mai există în stoc, vi se va returna integral contravaloarea acestuia sau veți avea posibilitatea să selectați alte produse de pe site-ul nostru în limita sumei achitate către noi.

Dacă ați comandat produsul gresit, il puteți returna pentru a fi schimbat, cu condiția că atât produsul cât și ambalajul să fie nedesfăcute și nedeteriorate, în nici un fel. Taxele de transport vor fi suportate de dumneavoastră în acest caz.

Pentru a putea returna produsul trebuie să ne scrieți la contact@domeniilesescu.ro. Trimiteți coletul cu produsul și factura din coletul primit la o adresă ce va fi comunicată de către operatorii noștri.

Taxele de transport, în acest caz, vor fi suportate de dumneavoastră.

Confidențialitate

Informațiile de orice natură furnizate de către Cumpărător/Client Vânzătorului, vor rămâne în proprietatea Vânzătorului.

Atunci când un Utilizator iși creează un cont pe domeniilesescu.ro, va primi comunicări comerciale din partea domeniilesescu.ro doar în măsura în care și-a dat consimțamantul expres, selectând opțiunea corespunzătoare.

Datele colectate cu privire la newslettere și alerte sunt confidențiale. Domeniilesescu.ro va putea selecta Utilizatorii cărora le va trimite newslettere și alerte.

Nici o declarație publică, promovare, comunicat de presă sau orice alt mod de dezvaluire către terțe părți nu va fi făcută de Cumpărător/Client cu privire la Comandă/Contract fără consimțămantul prealabil scris al Vanzătorului.

Raspundere

Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de catre Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea Bunurilor și Serviciilor după livrare și în special pentru pierderea acestora.

Prin crearea și utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumpărătorul își asumă raspunderea pentru menținerea confidențialității datelor de Cont (user și parola) și pentru gestionarea accesării Contului, și, în masura permisă de legislația în vigoare, este responsabil de activitatea derulată prin intermediul Contului său.

Prin crearea Contului și/sau utilizarea Conținutului și/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumpărătorul accepta în mod expres și fără echivoc Termenii și condițiile Site-ului în ultima versiune actualizată care este comunicată în cadrul Site-ului, existentă la data crearii Contului și/sau utilizarii conținutului și/sau la data plasării Comenzii.

Ulterior crearii Contului utilizarea Conținutului echivaleaza cu acceptarea modificărilor intervenite asupra Termenilor și Condițiilor Site-ului și/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor și Condițiilor Site-ului.

Termenii și Condițiile Site-ului pot fi modificați oricând de către domeniilesescu.ro, aceștia fiind opozabili Clienților / Utilizatorilor/ Cumpărătorilor de la data afisării în Site. Acceptarea Termenilor și Condițiilor Site-ului se confirmă prin bifarea checkboxului corespunzător din Site și/sau prin trimiterea comenzii.

Soluționarea conflictelor

Contractul va fi guvernat și interpretat în conformitate cu legea româna. Orice conflict apărut între domeniilesescu.ro și Clienți va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care acest lucru nu este posibil, prima cale de soluționare este medierea, în condițiile legii, iar dacă aceasta eșuează se apelează la instanțele românești competente de la domiciliul Vanzatorului.

Utilizarea site-ului de către persoanele sub 18 ani

Legislația în vigoare interzice minorilor achiziționarea băuturilor alcoolice, de aceea, în momentul utilizării acestui site, orice utilizator declară pe propria răspundere următoarele: “Declar pe propria răspundere că am vârsta de cel puțin 18 ani împliniți și că prin plasarea comenzii nu încalc prevederile legale în vigoare”.

Cum comand

Pentru a comanda produsele noastre din magazinul online, din colectia de vinuri puteti adauga produsele in cos apasand pe butonul “Adaugă în coș”, sau de pe pagina de detalii a produsului.

Apasați pe cosul de cumparaturi pentru a vizualiza produsele selectate, apoi apasați butonul Finalizare Comanda. Completați datele pentru facturare si cele pentru livrare.

După finalizarea comenzii, veți primi un e-mail care va detalia produsele comandate și datele personale. În cazul în care observați o eroare în comanda dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați imediat; dacă acest lucru nu se întâmplă, vom asuma faptul că acceptați detaliile comenzii (prețuri, produse, date de livrare sau facturare etc) așa cum sunt ele scrise.

MODALITĂȚI DE PLATĂ

Pentru plata produselor comandate puteți opta pentru următoarele variante:

  • Online cu card bancar (Visa/Maestro/Mastercard/Revolut).

– Ramburs: plata se va efectua în momentul livrării produselor de către curier;